BLOG
Laktózová intolerancia vs. alergia na mlieko
Zamieňate si laktózovú intoleranciu s alergiou na mlieko? Zistite, aký je medzi nimi zásadný rozdiel a prečo alergia na laktózu neexistuje.
Koľko sladkého jeme?
Koľko cukru sme jedli pred dvesto rokmi a koľko teraz? Je jedenie izolovaného cukru prirodzené?
Čo je glykemický index? Týka sa aj vás?
Keď som rozoberala vzťah sacharidov k cukrovke 2. typu, resp. inzulínovej rezistencii, preberala som s ľuďmi glykemický index. A mnohí nevedia, o čo ide.
Čo sa skrýva za oficiálnou výrobou chleba?
Čo stojí za vytvorením potravinárskej prevádzky, konkrétne pekárne, som spísala do tohto článku.
Dá sa vyrobiť (a zjesť) chlieb bez soli?
Kvôli zákazníkovi sme v pekárni piekli aj chlieb bez soli. Či sa dá chlieb bez soli aj zjesť, sa dočítate v článku.
Ako najlepšie skladovať chlieb?
Všetky možnosti uskladnenie chleba na jednom mieste. Tipy od zákazníkov našej pekárne, ale aj naše technologické pripomienky…
Kto sa má v tých múkach vyznať?
Pšeničná či ražná, hladká či hrubá, biela či celozrnná. Kto sa má v tých múkach vyznať?
Nie je chlieb ako chlieb, nie je kvások ako kvások
Aj chleby s obsahom kvásku sa môžu líšiť. A takisto nie je kvások ako kvások.
Chemické bielenie múky na Slovensku?
V jednom slovenskom mlyne sa mlynára pýtajú, či jeho múka nie je náhodou bielená a myslia tým chemicky bielená. Keďže sa s tým spomínaný mlynár na Slovensku nestretol, urobila som…
Čo je maslo?
Čo je maslo? Koľko percent tuku obsahuje? A môže obsahovať aj rastlinný olej?
Z čoho sú vyrobené žuvačky?
Viete, z akých surovín sa žuvačky vyrábajú?
Modifikovaný škrob
Je modifikovaný škrob to isté ako GMO?